buitenland

Weer bloedige aanslag op leger Somalië

Door ANP - 10 april 2017

MOGADISHU (ANP) – Zeker tien mensen zijn maandag om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag op een trainingskamp van de Somalische strijdkrachten. Ten minste vijftien personen raakten gewond, zei een legerfunctionaris.

De dader liep in een legeruniform het kamp binnen en opende het vuur op de aanwezige militairen. Daarna blies de aanvaller zichzelf op. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door terreurgroep al-Shabaab, die zondag ook al een bloedige aanslag zou hebben gepleegd op het leger.

Door een andere aanslag in het Oost-Afrikaanse land kwam maandag in hoofdstad Mogadishu een regeringsfunctionaris om het leven. Dat gebeurde toen een bom ontplofte die volgens de woordvoerder van de burgemeester was verstopt in de auto van het slachtoffer.