buitenland

Weer Mexicaanse ex-gouverneur opgepakt

Door ANP - 16 april 2017

MEXICO-STAD (ANP) – De voortvluchtige Mexicaanse ex-gouverneur Javier Duarte is zaterdag opgepakt in Guatemala. De politie arresteerde de Mexicaan in de lobby van een hotel in Panajachel, meldden de autoriteiten.

De Mexicaanse autoriteiten vaardigden eind vorig jaar een arrestatiebevel uit tegen Duarte, die jarenlang gouverneur was van deelstaat Veracruz. De voormalig politicus van regeringspartij PRI wordt onder meer verdacht van banden met de georganiseerde misdaad. Ook zou tijdens zijn bewind op grote schaal zijn gerommeld met overheidsgeld.

Een andere voortvluchtige Mexicaanse oud-politicus, Tomás Yárrington, liep eerder deze maand tegen de lamp in Italië. De gewezen gouverneur van deelstaat Tamaulipas wordt er onder meer van verdacht steekpenningen te hebben aangenomen van drugskartels.