buitenland

Z-Korea en China eens over sancties N-Korea

Door ANP - 10 april 2017

SEOUL (ANP) – Zuid-Korea en China gaan stevige maatregelen treffen tegen Noord-Korea als het land nog een keer een kernproef uitvoert of een intercontinentale ballistische raket lanceert. Dat heeft Zuid-Korea bekendgemaakt na overleg tussen de Chinese en Zuid-Koreaanse diplomaten. Over de inhoud van de maatregelen werden geen mededelingen gedaan.

De Zuid-Koreaanse diplomaat Kim Hong-kyun zei op een persconferentie te vrezen dat Noord-Korea bezig is met de voorbereidingen voor een nieuwe kernproef. Peking volgt de ontwikkelingen op de voet en pleit voor terughoudendheid. ,,Alle partijen moeten zelfbeheersing tonen en niets doen wat de situatie verergert”, aldus het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

De spanningen op het Koreaanse schiereiland zijn toegenomen nadat Noord-Korea een rakettest had uitgevoerd. Daar komt nog eens bij dat de Verenigde Staten een vliegdekschip richting Korea hebben gestuurd.