buitenland

Zuckerberg leeft na moord mee met nabestaanden

Door ANP - 18 april 2017

SAN JOSE (ANP/RTR) – Topman Mark Zuckerberg van Facebook heeft dinsdag zijn medeleven geuit met de nabestaanden van de 74-jarige man die op straat in de Amerikaanse stad Cleveland werd doodgeschoten. De vermoedelijke dader filmde hoe hij de man door het hoofd schoot en zette dat filmpje op Facebook, waar het vervolgens twee uur te zien was.

Het incident veroorzaakte een heftige discussie over social media als Facebook en de omgang met haatberichten en geweld.

Zuckerberg verklaarde tijdens een conferentie met medewerkers dat Facebook ,,alles blijft doen om te voorkomen dat dit soort tragedies gebeuren”. Verder uitte hij zijn medeleven: ,,Onze harten gaan uit naar de familie en vrienden” van het slachtoffer van de schietpartij.

De verdachte van de schietpartij pleegde dinsdag zelfmoord na een achtervolging door de politie van de staat Pennsylvania.