buitenland

Zweden herdenkt slachtoffers aanslag

Door ANP - 10 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – Zweden heeft maandag met een minuut stilte de slachtoffers herdacht van de terreuraanslag in Stockholm. In de Zweedse hoofdstad verzamelden zich veel mensen rond de plaats van de aanslag en bij het stadhuis, waar de vlaggen halfstok hingen.

Bij een herdenkingsdienst in het aangrenzende park hield premier Stefan Löfve aansluitend een toespraak. Ook de Zweedse koninklijke familie en leden van het parlement namen aan de minuut stilte deel.

Afgelopen vrijdag reed een 39-jarige Oezbeek met een vrachtwagen in op wandelend publiek in een grote winkelstraat in de Zweedse hoofdstad. Daardoor werden vier mensen gedood en raakten er vijftien gewond.

Volgens de Zweedse politie was bekend dat de verdachte sympathieën had voor extremistische organisaties zoals Islamitische Staat.