buitenland

Zweden verscherpt grenscontroles

Door ANP - 07 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – Zweden verscherpt de controles aan de landsgrenzen. De regering heeft daar toe besloten na de aanslag met een gestolen vrachtwagen in het centrum van Stockholm. Door de aanslag kwamen vier mensen om het leven en raakten er vijftien gewond.

Premier Stefan Löfven zei op een persconferentie dat het hele land verenigd is in verdriet en woede over de aanslag. ,,Wij zijn vastbesloten om de waarden die wij koesteren nooit ondermijnd te laten worden door haat”, zei hij. Zweden kan trots zijn op de mensen die vrijdag hun huizen geopend hebben voor anderen die niet naar huis konden omdat de treinen niet meer reden.

Tegen de terroristen zei de premier: ,,Jullie kunnen niet ons leven bepalen. Jullie zullen nooit winnen.”