buitenland

Lisanne Froon en Kris Kremers sinds 1 april vermist: een overzicht

Door Shari Deira - 22 juni 2014

Kris Kremers en Lisanne Froon zijn sinds 1 april vermist. Ze verdwenen in de buurt van Boquete, ruim 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Panama. Donderdag vond de politie botten en schoenen in het gebied waar eerder spullen van de vrouwen werden gevonden.

Een overzicht van de ontwikkelingen en de zoektocht.

01-04: Kris en Lisanne worden voor het laatst gezien in de Panamese plaats Boquete.

04-04: Buitenlandse Zaken maakt bekend dat de autoriteiten van Panama een grote zoekactie naar de twee vrouwen hebben opgezet.

14-04: Het onderzoek wordt afgeschaald. Reddingsbrigade Sinaproc stopt met zoeken. De politie en recherche blijven de zaak onderzoeken. Ook de Nederlandse politie blijft de vermissing onderzoeken.

15-04: De politie in Nederland verhoort twee Nederlandse mannen die net terug zijn uit Panama. De mannen hadden contact met de meisjes gehad tijdens hun vakantie in het land. Ze zijn geen verdachten.

29-04: De families van Kris en Lisanne richten de stichting ‘Vind Kris en Lisanne‘ op om de zoektocht voort te kunnen zetten als het politiespeurwerk wordt afgezwakt.

30-04: De beloning voor de gouden tip wordt verhoogd van 2500 naar 30.000 dollar.

27-05: Speurhonden van de stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven gaan voor het eerst zoeken naar de vermiste Nederlandse vrouwen in de bossen rond Boquete in Panama. Een week later keren ze onverrichter zaken terug naar Nederland.

14-06: Op zo’n 8 uur lopen van de stad Boquete worden in een rugzak de telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera van Kris Kremers en Lisanne gevonden. Rond de vindplaats wordt een speurtocht op touw gezet.

19-06: In het gebied waar eerder de rugzak opdook, zijn botten en schoenen gevonden. Of het om de resten van de vermiste vrouwen gaat, moet nog onderzocht worden. Eerder op de dag toonden Panamese media al beelden waarop te zien was hoe onderzoeksleidster Betzaida Pitty met een geel pakket in haar handen terugkeerde uit het zoekgebied.

22-06: DNA-onderzoek wijst uit dat het gevonden weefsel in ieder geval van Lisanne Froon is. Over Kris Kremer is nog niets bekend.

(ANP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.