buitenland

Terrorist Khalid K. opgestaan uit de dood

Door Servaas van der Laan - 29 augustus 2014

De Koerdische Peshmerga-strijders en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarden hem dood. Maar IS-terrorist Khalid K. duikt weer op.

Khalid K. alias Abu Abdulrehman al Iraki, of de ‘emir van de woestijn’, kreeg internationale bekendheid door gruwelijke foto’s op internet te zetten waarop hij onder meer poseerde met een afgehakt hoofd.

Doodverklaring

Eerder deze maand schreef De Telegraafdat K. door Peshmerga is gedood in de omgeving van Mosul. Maar een tijdje na zijn doodverklaring ontstonden er weer activiteiten op het Twitter-account van de jihadist.

Dus besloot journalist Harald Doornboos het op de man af te vragen: ‘Volgens Amerikaanse State Department bent u dood. Heeft een reactie op dit bericht?’ vroeg Doornboos hem. Het antwoord: ‘Interesseert mij niet wat men over mij denkt.’

Den Haag

Vervolgens beloofde K. binnenkort een foto te zullen plaatsen. Voorlopig blijft het onduidelijk of de jihadist daadwerkelijk uit de dood is herrezen.

K. zou de vijftiende Nederlandse jihadist zijn die in Syrië of Irak om het leven is gekomen. De meeste gedode Nederlandse jihadisten komen uit de regio Den Haag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.