buitenland

Meer bekend over in Thailand vermoorde Britse toeristen

Door Rob Graumans - 16 september 2014

Maandagochtend zijn de lichamen van de Britse David Miller (24) en Hannah Witheridge (23) aangetroffen op het eiland Koh Tao, in het zuiden van Thailand. De lichamen zijn gruwelijk toegetakeld. Wat is er die zondagnacht gebeurd?

De zoektocht naar de dader(s) van de moord op de Britse man en vrouw die gisterenochtend dood werden aangetroffen op het eiland Koh Tao vordert. Er is inmiddels meer bekend over de toedracht van de moord, en de politie verdenkt Birmese migranten.

Moord

De slachtoffers waren halfnaakt, en hadden ernstige verwondingen. De twee zijn vermoedelijk toegetakeld met een tuinschoffel, die dichtbij de lichamen werd aangetroffen. ‘De man was in zijn rug en aan de zijkant van zijn hoofd geraakt, en de vrouw was in haar rug geraakt,’ zegt politie-officier Col Prachum Ruangthong tegen The Telegraph. ‘Het was gruwelijk.’

Ook zou de vrouw verkracht zijn, zo vertelden lokale bronnen aan de Britse krant.

Strandfeest

Zondagnacht was er een strandfeest, slechts 100 meter vanaf de plek waar de lichamen zijn gevonden. Op het feest waren ongeveer vijftig mensen, inclusief Miller en Witheridge.

De twee zijn voor het laatst in leven gezien op beelden van een beveiligingscamera, waaruit blijkt dat ze om 1.00 uur ’s nachts samen wegliepen uit een bar.

Migranten

Na de ontdekking van de lichamen mocht geen boot het eiland meer verlaten. De politie ondervraagt momenteel toeristen, en hotel- en bareigenaren. De lokale autoriteiten wilden in eerste instantie een Britse vriend van Miller ondervragen, die maandagochtend het eiland verliet. Ook zouden ze met een andere vriend van Miller willen praten.

De Thaise politie heeft echter kenbaar gemaakt dat de twee niet langer verdacht zijn, en dat de politieagenten hun aandacht richten op Birmese migranten die op het eiland werken, aldus The Telegraph.

De twee slachtoffers zijn apart van elkaar naar Koh Tao gereisd. Daar ontmoetten ze elkaar in het hotel waar ze beiden verbleven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.