buitenland

Meer bekend over onthoofding in Amerikaanse fabriek

Door Tom Reijner - 26 september 2014

Een gruwelijk bericht uit de Verenigde Staten. In Moore, Oklahoma heeft een man een vrouwelijke collega van het leven beroofd door haar te onthoofden.

Dat gebeurde donderdag in een fabriek waar voedsel wordt geproduceerd, schrijft Sky News. De politie heeft het incident bevestigd.

De 30-jarige verdachte, Alton Nolen, heeft bij zijn actie ook een andere vrouw verwond met een mes, schrijven Amerikaanse media. De aanvaller is neergeschoten door politieagenten en naar een ziekenhuis gebracht.

Ontslagen

Volgens Fox News was Nolen onlangs ontslagen bij Vaughn Foods. Gisteren reed hij naar de voorzijde van de zaak, waar hij eerst nog inreed op een voertuig, voor hij naar binnen wandelde.

Daar viel hij de 54-jarige vrouw aan. Hij stak haar verschillende keren met een mes en onthoofdde haar nadien. Vervolgens vergreep hij zich aan een andere vrouwelijke werknemer in de fabriek. Zij ligt in het ziekenhuis. Haar toestand zou stabiel zijn.

Motief

Wat het motief van de dader is, wordt onderzocht. Vermoedelijk viel Nolen de werknemers willekeurig aan. De FBI bekijkt of de recente bekering van Nolen tot de islam iets met het incident te maken heeft, schrijft Fox.

Een ooggetuige zei eerder tegen de politie dat de onthoofding volgde op een ruzie op de werkvloer. Er waren zo’n 300 mensen aan het werk, toen de man een mes trok.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.