buitenland

Christelijk stel in Pakistan vermoord om deze bizarre reden

Door Tom Reijner - 05 november 2014

De Pakistaanse politie heeft zeker veertig mensen opgepakt na de afschuwelijke moord op een christelijk stel bij Lahore, een stad in de provincie Punjab.

Volgens lokale politieagenten kwamen inwoners uit verschillende dorpen in de omgeving samen nadat een mullah – een islamitische geestelijke – had verkondigd dat Shama Bibi (28) en haar echtgenoot Shahzad Masih (32) zich schuldig hadden gemaakt aan blasfemie, oftewel godslastering.

Zwarte magie

De christenen zouden volgens de radicale moslimprediker de Koran hebben ‘ontheiligd’. De twee zouden een aantal pagina’s van dit voor moslims heilige boek hebben verbrand. Maar volgens Pakistan Today ging het om amuletten van de schoonvader van de vrouw, die aan zwarte magie zou doen.

De menigte van zo’n 500 mensen toog naar het huis van het paar, sloeg de deur in en sleepte de vrouw en haar man naar buiten, meldt de Pakistaanse krant. Daar werden ze in elkaar geslagen en vervolgens in een brandende oven gegooid. Dat was tevens de plek waar het stel werkzaam was.

Doodstraf

Volgens een mensenrechtenorganisatie in het Aziatische land blijven door de brute moord drie jonge kinderen zonder ouders achter. De gedode vrouw zou zwanger zijn geweest. Dezelfde organisatie is meteen naar de plek des onheils gereisd, maar heeft naar eigen zeggen geen enkel bewijs kunnen vinden dat de Koran ‘zou zijn ontheiligd’.

De Pakistaanse anti-blasfemiewet schrijft voor dat iemand die zich schuldig aan een dergelijke ‘misdaad’ daarvoor de doodstraf kan krijgen. Andere christenen zouden na de moordpartij het gebied zijn ontvlucht. Er volgen maatregelen om mensen in christelijke wijken te beschermen tegen dit soort aanvallen, zegt de lokale politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.