buitenland

De mooiste beelden van het barre winterweer in Amerika (video)

Door Tom Reijner - 20 november 2014

Terwijl het in Nederland grauw en grijs is, wordt een deel van de Verenigde Staten getroffen door snerpende kou en sneeuwstormen. Die leidden vanzelfsprekend tot grote overlast, maar ook tot prachtige beelden.

In korte tijd viel ruim twee meter sneeuw in de staat New York. Veel mensen zitten vast in hun huis. De stad Buffalo is het zwaarst getroffen. Begin deze week vroor het in alle vijftig Amerikaanse staten. Zelfs in Hawaï, waar het vrijwel altijd zomers warm is, dook de temperatuur op een zeker moment onder het vriespunt.

Muur

Door het barre winterweer vielen ten minste zeven doden te betreuren. En er is meer op komst: meteorologen verwachten dat het de komende dagen blijft sneeuwen. Tv-zender NBC meldt dat er een nieuwe ‘muur van sneeuw’ op New York afkomt.

Maar naast alle narigheid levert de sneeuw natuurlijk ook mooie plaatjes (en video’s) op. Op sociale media plaatsen Amerikanen foto’s van ingesneeuwde huizen, tuinen en straten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.