buitenland

Acht kinderen doodgestoken in Australië, vrouw gewond

Door Shari Deira - 19 december 2014

Australië is opgeschrikt door een gruwelijke moordzaak. Acht kinderen zijn gedood bij een steekpartij in de stad Cairns. Een 34-jarige vrouw, vermoedelijk de moeder van de kinderen, is gewond geraakt.

De lichamen van de kinderen, tussen de acht maanden en vijftien jaar oud, werden 11.20 uur (lokale tijd) door de politie gevonden in een huis. De vrouw wordt behandeld aan haar verwondingen, haar toestand is stabiel.

Politie

Het huis is hermetisch afgesloten voor politie-onderzoek en een deel van de straat is afgezet. Of de vrouw de moeder is van alle kinderen is nog onduidelijk. De politie praat met de buurtbewoners om meer duidelijkheid te krijgen over de band tussen de vrouw en de kinderen.

Lisa Thaiday, die naar eigen zeggen een nicht is van de vrouw, zegt dat de kinderen allemaal van de gewonde vrouw waren. De vrouw had nog een zoon van twintig, die de lichamen zou hebben gevonden in het huis. ‘Wij zijn een grote familie. Ik kan het niet geloven,’ zegt Thaiday tegen persbureau AP.

De politie zegt dat er sprake is van een ‘tragische gebeurtenis’ en dat er geen reden is tot paniek. De situatie is onder controle, en het gaat niet om een terreurdaad. De politie heeft nog geen verdachte aangewezen.

Gezin

Veel buurgenoten wonen al jaren in de buitenwijk van Cairns. Tegen de lokale krant Cairns Post zeggen buren dat het gezin er nog niet lang woonde, maar goed geïntegreerd was in de gemeenschap. ‘Buren zeggen dat het gaat om een gerespecteerde familie, de kinderen gedroegen zich goed en de ontmoetingen met het gezin waren goed,’ schrijft de krant.

Burgemeester Bob Manning van Cairns heeft laten weten dat hij ‘zeer bedroefd’ is over wat zich heeft afgespeeld in een buitenwijk van zijn stad. ‘Het is echt een tragische gebeurtenis. De gemeenschap van Cairns is geschokt.’ Het onderzoek naar de fatale steekpartij zal twee tot drie dagen duren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.