buitenland

Video: piloten zetten VS43 met kunst- en vliegwerk aan de grond

Door Tom Reijner - 29 december 2014

Een Boeing 747 van de Britse maatschappij Virgin Atlantic kampte maandag met een technisch mankement. Het toestel is, door een knap staaltje werk van de piloten, veilig geland.

Dat meldt Sky News. De piloten hebben het passagiersvliegtuig uiteindelijk zonder grote problemen aan de grond gezet. Hulpdiensten stonden paraat.

Het leek er op dat het landingsgestel niet kon worden uitgeklapt. Van de vier gestellen onder de romp van het toestel wilde er één niet naar buiten, zo bleek uit foto’s. Het neuswiel zou niet goed uitgeklapt zijn en het rechterlandingsgestel helemaal niet, meldt de Britse zender.

Brandstof

De Boeing was vanaf het middaguur onderweg naar het Amerikaanse Las Vegas, maar vloog een aantal uren rond bij het vliegveld Gatwick nabij Londen.

De piloten deden dit om zo veel mogelijk brandstof op te branden, voordat er kon worden geland. Volgens Virgin Atlantic zou vlucht VS43 een ‘ongebruikelijke landing’ maken op Gatwick. Er zouden zo’n vierhonderd mensen aan boord zijn. Zij zitten nog in het toestel. Bussen rijden naar het toestel om de inzittenden uit de Boeing te halen.

Bekijk hieronder de beelden (bron: YouTube)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.