buitenland

Toch een verband tussen aanslag Charlie Hebdo en dood agent

Door Shari Deira - 09 januari 2015

De man die donderdagochtend in de Parijse wijk Montrouge een politieagente doodschoot, kende de daders van de terreuraanslag op Charlie Hebdo. ‘Er is een verband tussen deze man en de broers Kouachi.’

Ingewijden zeggen tegen de zender France 2 dat het gaat om een ‘compleet netwerk’ dat gelijktijdig opereerde.

De agente was donderdag samen met een collega naar de plek van een verkeersongeluk gegaan in de voorstad Montrouge. De twee werden neergeschoten door een schutter, die zelf een kogelvrij vest droeg. De man had een handwapen en automatisch wapen bij zich.

Familie

Franse media meldden eerder vandaag al dat de identiteit van de schutter is achterhaald en dat hij een bekende is van de broers Kouachi, die ervan worden verdacht de aanslag op Charlie Hebdo te hebben gepleegd. Twee familieleden van de man zijn gearresteerd.

‘Niets wijst er in dit stadium op dat zij iets te maken hebben met deze feiten,’ zegt een politiebron tegen de zender. Het Openbaar Ministerie behandelt de zaak als een terreurdaad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.