buitenland

‘Franse agenten met automatische wapens beschoten in Marseille’

Door Tom Reijner - 09 februari 2015

In de Franse havenstad Marseille is volgens plaatselijke media maandagochtend geschoten op agenten. Dat gebeurde door middel van automatische wapens in de centrale wijk Castellane, zeggen buurtbewoners.

Dat melden verschillende Franse media, waaronder Le Figaro. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het zou gaan om meerdere schutters. Speciale eenheden zijn ter plaatse en zijn in het noorden van de havenstad een flatgebouw ingegaan om te zoeken naar mogelijke schutters.

Vanmiddag staat een bezoek aan Marseille gepland van de Franse premier Manuel Valls en de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs, Bernard Cazeneuve en Najat Vallaud-Belkacem.

Drugs?

De bewindslieden komen speciaal naar de wijk La Castellane om over de bestrijding van de drugscriminaliteit te praten. La Castellane is een van de armste wijken van de stad waar, ook op straat, veel drugs worden verhandeld.

Volgens Le Figaro zijn de schutters drugscriminelen die elkaar onder vuur namen. Een van de beschoten agenten is volgens de krant politiechef Pierre-Marie Bourniquel.

In de lucht

Getuigen zouden de politie hebben gebeld dat gewapende mannen vanuit een auto in de lucht schoten. Toen agenten bij de wagen aankwamen, zouden de mannen opnieuw het vuur hebben geopend.

Het is niet duidelijk of er gericht op de agenten geschoten is en of er slachtoffers zijn. De Britse nieuwszender Sky News meldt dat 7.000 mensen in de buurt te horen hebben gekregen dat zij binnen moeten blijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.