buitenland

Spectaculaire beelden van vliegtuigcrash in Taiwan

Door Shari Deira - 04 februari 2015

Een toestel van TransAsia is woensdag neergestort in een rivier in Taiwan. De crash is door een automobilist met een dashboardcamera vastgelegd. Zeker twaalf inzittenden zijn om het leven gekomen.

Kort na het opstijgen van de luchthaven van de hoofdstad Taipeh raakte het vliegtuig een brug en stortte vervolgens in de rivier de Keelung.
http://www.youtube.com/watch?v=gDqkW2iuWwc

Brug

Het vliegtuig, een tweemotorige turboprop ATR-72, was onderweg van Taipeh naar de Kinmen eilanden. Voor het vliegtuig neerstortte, raakte het de brug en een taxi. Reddingswerkers kwamen snel in actie om overlevenden in veiligheid te brengen.

Aan boord van het vliegtuig zaten vijf bemanningsleden en 53 passagiers, onder wie veel Chinese toeristen. Het gemeentebestuur van Taipeh zegt dat 28 inzittenden zijn gered en naar het ziekenhuis zijn gebracht. Nog niet alle inzittenden zijn gevonden, dus de kans is groot dat het dodental verder oploopt. Het vliegtuig is grotendeels gezonken.

Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig van TransAsia neerstort. In juli vorig jaar crashte een toestel van hetzelfde type in Taiwan. Daarbij kwamen 48 inzittenden om het leven, en er waren tien overlevenden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.