buitenland

‘Er is iets mis’: tv-journalist sterft vlak na live-reportage

Door Tom Reijner - 22 maart 2015

Lisa Colagrossi, een bekende tv-verslaggever in de Verenigde Staten, is vlak na een reportage die zij maakte over een brand in Queen’s, New York, gestorven aan een hersenbloeding. De 49-jarige Colagrossi was verslaggever en ‘anchor’ van ABC’s Eye Witness.

Na de brand, die verschillende huizen verwoestte, was zij op weg naar de redactie toen zij in het busje werd getroffen door de hersenbloeding.

Ziekenwagen

Volgens de New York Daily News zakte de journalist van WABC/Channel 7 in elkaar terwijl ze riep: ‘O, mijn god, er is iets mis!’ Haar producer hield een ziekenwagen aan op straat, waarmee zij naar het ziekenhuis werd gebracht. Maar dat mocht niet meer baten: Colagrossi kwam niet meer bij bewustzijn.

In Amerika zijn er geschokte reacties op haar plotselinge overlijden. Colagrossi krijgt lof  voor haar werk als journalist en wordt integer en toegewijd genoemd, omdat zij de kijker met haar verslaggeving altijd wist te boeien.

‘Voor haar stond de kijker centraal,’ laat een collega weten. Ze laat een man en twee kinderen achter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.