buitenland

Vliegtuig glibbert van landingsbaan af in New York

Door Servaas van der Laan - 05 maart 2015

Een toestel van Delta Airlines is donderdag van de landingsbaan geschoven op de luchthaven LaGuardia in New York. De sneeuwval zorgt in Amerika voor veel vertragingen in het vliegverkeer.

De piloten van de MD-80 van Delta Airlines vlucht 1086 hadden zich de landing op LaGuardia ongetwijfeld anders voorgesteld.

Door een hek

Door de sneeuwval glibberde het toestel van de landingsbaan en knalde het met de neus door een hek. Daar kwam het toestel tot stilstand op een verhoging. En dat was maar goed ook, want direct na de verhoging stroomt een ijskoude rivier.
http://www.youtube.com/watch?v=Q35wKMWoLRA

Alle 125 passagiers en 5 bemanningsleden konden in veiligheid worden gebracht. De schuiver zorgde er wel voor dat La Guardia werd afgesloten. Dit zorgt voor een hoop vertragingen voor het vliegverkeer. Ook andere luchthavens in de buurt hebben last van het winterse weer en hebben veel vluchten moeten cancelen. Volgens FlightAware zijn in totaal meer dan 4.000 vluchten geschrapt. 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.