buitenland

Weer aanslag Israël: Palestijn rijdt in op groep voetgangers

Door Tom Reijner - 06 maart 2015

In Jeruzalem is een Palestijn met zijn auto ingereden op een groep Israëlische voetgangers bij een tramhalte. Vervolgens stapte hij uit de auto, met in zijn hand een metalen voorwerp, vermoedelijk een wapen.

De dader is neergeschoten, meldt The Jerusalem Post. Hij is vermoedelijk om het leven gekomen.

Terreurdaad

Vijf vrouwen zijn bij de aanval gewond geraakt. Drie van hen liepen lichte verwondingen op. Twee andere slachtoffers zouden er iets erger aan toe zijn, weet de Israëlische krant. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie beschouwt de actie als een terreurdraad.

De aanval had plaats vlak bij een politiebureau in het noorden van Jeruzalem. Op die plek werd eerder een aanslag gepleegd: vorig jaar november reed een busje in op een groep voetgangers bij de halte, waarbij een persoon om het leven kwam, is te lezen op Ynetcews.com

De dader stapte toen uit zijn auto om andere voertuigen met een ijzeren voorwerp te bewerken. De Palestijnse terreurgroep Hamas eiste die aanslag op. Vorig jaar kwamen meerdere mensen om toen Palestijnen met auto’s inreden op voetgangers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.