buitenland

In beeld: grote brand treft centrum van Londen

Door Elif Isitman - 01 april 2015

Een ondergrondse brand in het centrum van Londen heeft woensdagmiddag voor veel overlast gezorgd. Meer dan 2000 mensen werden geëvacueerd.

De brand ontstond in de elektriciteitskabels onder de stoep in de straat Kingsway in de Londense wijk Holborn. De straat is afgesloten, meldt BBC. Voor zover bekend zijn er geen doden of gewonden gevallen. De donkere rookpluimen trokken veel bekijks en omstanders gaven aan moeite te hebben met ademen.
http://www.youtube.com/watch?v=62VS_aR6Qvs?feature=player_detailpage

Metrostation

De Londense brandweer rukte in eerste instantie op met zes wagens en 35 brandweermannen. Een paar uur later werd het aantal brandbestrijders verdubbeld.

Het theaterdistrict van de Britse hoofdstad West End ligt in de wijk Holborn. Op Twitter maken verschillende mensen melding van musicalvoorstellingen die nu worden afgeblazen.

Het Holborn-metrostation, dat een belangrijk knooppunt vormt in het Londense metronetwerk, zou zijn afgesloten. Opmerklijk is dat het Londense metrobedrijf Transport for London daar echter nog geen melding van maakt.

Omstanders beschreven de geur van rubber. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door defecte elektriciteitskabels. Voorbijgangers zouden alarm hebben geslagen toen zij rook en vuur uit de putdeksels zagen opdoemen.

Naast de straat en het metrostation moesten ook onder meer de universiteitsbibliotheek van de London School of Economics, een theater en verschillende kantoorpanden worden geëvacueerd.
https://twitter.com/mattsheret/status/583307679877201920

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.