buitenland

Verdachte bloedbad Tunis opgepakt in Milaan

Door Elif Isitman - 20 mei 2015

De Italiaanse politie heeft dinsdagavond in de buurt van Milaan een verdachte aangehouden in verband met de aanslag op het Bardomuseum in Tunis in maart. De verdachte zou een 22-jarige Marokkaan zijn.

Dit melden verschillende Italiaanse media.

Het zou gaan om Abdel Majid Touil, een 22-jarige jongen zonder strafblad. Hij werd al gezocht door de Tunesische autoriteiten. De jongeman zou Italië volgens persbureau AP hebben bereikt in een migrantenboot, nadat hij het land was uitgezet.

Ook een maand voor de aanslag op 18 maart zou hij in Italië geweest zijn. Hij identificeerde zich op 17 februari in Porto Empedocle op het eiland Sicilië, waar hij aankwam op een schuit. Zowel zijn moeder als zijn twee broers wonen in Italië.

IS

Door de aanslag op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad kwamen 25 mensen om het leven, onder wie twintig toeristen. Ook twee van de verantwoordelijke terroristen kwamen om bij de aanslag.

Later eiste terreurbeweging Islamitische Staat (IS) de aanslag op in een audioboodschap. De twee Tunesische daders zouden zijn geronseld in moskeeën in Tunesië en opgeleid in een jihadistenkamp in Libië.

Wat de rol van de aangehouden Marokkaan is geweest bij de aanslagen is niet duidelijk. In Tunesië werden de dag na de aanslag al negen mensen gearresteerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.