buitenland

Berlusconi ziet toekomst zonnig in: ‘Ik word Russische minister’

Door Elif Isitman - 23 juli 2015

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi denkt minister van Economische Zaken in Rusland te kunnen worden. President Vladimir Poetin, een goede vriend van Berlusconi, zou hem die post hebben aangeboden.

Dit meldt The Telegraph op basis van een toespraak van Berlusconi tijdens een diner voor parlementariërs van zijn partij Forza Italia.

Gemarginaliseerd

Ook zou Poetin de voormalige premier van Italië, net als hij eerder deed bij bijvoorbeeld filmster Gérard Depardieu, een Russisch paspoort hebben aangeboden.

‘Denk er even over na: in Italië word ik gemarginaliseerd, terwijl Poetin zegt me de leiding over het Russische ministerie van Economische Zaken en een Russisch paspoort te willen geven,’ zo luidde de speech van de goedlachse Berlusconi.

Media reageren sceptisch op de uitlatingen van Berlusconi. Zo zou er volgens de Russische staatsomroep RT geen ‘economie-minister’ bestaan in het Russische kabinet.

Berlusconi en Poetin zijn al lang goede vrienden. De Russische president deed Berlusconi bijvoorbeeld het beruchte grote bed cadeau waarin hij seks had met de escort Patrizia D’Addario. De seksaffaires van Berlusconi leidden in Italië tot een reeks saillante processen, waarin ook Poetins bed figureerde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.