buitenland

Schutter doodt vier Amerikaanse militairen op legerbasis

Door Servaas van der Laan - 16 juli 2015

Op een legerbasis in Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee zijn vier militairen gedood door een schutter. Autoriteiten behandelen de zaak als een terroristische daad.

Donderdagochtend drong de schutter de legerbasis in Chattanooga in Tennessee binnen, melden Amerikaanse media. Bij de ingang schoot de man in het rond waarbij een politieagent gewond raakte. Vervolgens reed de schutter naar een andere locatie.

Militairen gedood

Hier schoot hij vier personen dood. Het Pentagon heeft bevestigd dat het om vier leden van de Amerikaanse elite-eenheid Marine Corps gaat. Vervolgens werd de schutter zelf gedood.

Zowel de FBI als de militaire politie onderzoekt de zaak. De autoriteiten van Tennessee behandelen de zaak als een terroristische daad. De identiteit van de schutter geven zijn nog niet prijs. Maar volgens de nieuwszender CBS zou het gaan om Muhammad Youssef Abdulazeez. Hij kwam uit Koeweit, maar was Amerikaans staatsburger geworden. Hij zou een inwoner zijn geweest van Chattanooga. Volgens de politie was de schutter zelf geen militair.

Schoten

Een ooggetuige vertelde dat hij iemand vanuit een auto met een geweer had zien schieten. Even later werden ook schoten gehoord bij een ander kantoor van de marine elders in de stad. Beide kantoren waren rekruteringscentra.

De politie liet een speciaal commandoteam komen. Drie mensen zijn gewond geraakt, van wie zeker één agent. Een snelweg, ziekenhuis en hogeschool waren afgesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.