buitenland

Enorme explosies in Chinese havenstad Tianjin (video)

Door Elif Isitman - 12 augustus 2015

Na explosies woensdag in de Chinese havenstad Tianjin zijn honderden gewonden in het ziekenhuis opgenomen. De ontploffingen zouden zijn veroorzaakt door explosieven en brandbare stoffen bij een containerterminal.

Op de beelden lijkt het een scene uit een rampenfilm. Volgens het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid werd de brandweer in eerste instantie opgeroepen voor een brand. De explosies deden zich voor toen de brandweer al ter plaatse was, meldt CNN. Er zouden minstens zeven mensen zijn omgekomen bij de explosies.

Vlammen

Onder de honderden gewonden zijn zeker vier brandweermannen. De brandweer rukte met zo’n honderd voertuigen op naar de plek van de explosies. Videobeelden laten de enorme vlammen zien. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

De ontploffingen zouden binnen 30 seconden achter elkaar zijn veroorzaakt door explosieven en brandbare stoffen bij een containerterminal. De twee explosies deden zich rond 18.30 Nederlandse tijd voor. De tweede explosie zou een stuk sterker zijn geweest dan de eerste.

Op bovenstaande video zijn de explosies vanuit verschillende perspectieven te zien. Op sociale media circuleren beelden van de explosies. Aangezien reguliere sociale media, zoals Twitter en YouTube, worden gecensureerd in China, zijn de meeste beelden te zien op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.