buitenland

Amerikaan ‘verdiende’ grof geld met bizarre moord op rots

Door Tom Reijner - 22 september 2015

Een Amerikaanse man is schuldig bevonden aan de moord op zijn tweede vrouw en heeft mogelijk ook zijn eerste echtgenote op een bizarre manier om het leven gebracht.

De eerste vrouw van de 59-jarige Harold Henthorn stierf in 1995 omdat zij tijdens het wisselen van een band onder de auto terecht was gekomen.

Wiel

Hoewel onderzoekers een voetafdruk tegen de auto bij het gewisselde wiel zagen, werd het onderzoek al snel gestaakt en haar lichaam gecremeerd. De autoriteiten gingen toen nog uit van een tragisch ongeluk.

Henthorn streek een slordige half miljoen dollar op uit de levensverzekering, die slechts maanden eerder was afgesloten, schrijft The Washington Post. Maar toen ook zijn tweede vrouw op een vreemde manier om het leven kwam, begon de politie zich toch zorgen te maken. Dit was allemaal wel heel verdacht.

Vreemde dood

Wat gebeurde er? De tweede vrouw van Henthorn viel in 2012 tijdens een wandeling van een klif in de Rocky Mountains. Opnieuw waren er geen getuigen kon de ‘rouwende’ Amerikaan een forse verzekeringsom tegemoet zien, omgerekend 4,2 miljoen euro.

Maar dat geld kreeg Henthorn nooit te zien, want de politie werd door een anonieme tipgever attent gemaakt op de vreemde dood van zijn eerste vrouw.

Daarop bleek dat het relaas van de weduwnaar over het noodlottige ongeval niet strookte met de werkelijkheid. De jury achtte hem uiteindelijk vooral schuldig door de wandelkaart die het stel had gebruikt. Daarop was precies de plek waar zijn vrouw was gevallen gemarkeerd met een grote ‘X’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.