buitenland

Hoe migranten ook Denen ‘onder druk’ zetten

Door Tom Reijner - 10 september 2015

Na Hongarije, Duitsland en Oostenrijk heeft ook Denemarken te maken met een flinke toestroom van migranten. Maar de meeste mensen zijn niet van plan in het land te blijven, en willen door naar Zweden.

Het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken is donderdagochtend weer voorzichtig hervat, nadat de Deense autoriteiten gisteren nog het treinverkeer platlegden vanwege de toestroom van migranten uit Duitsland.

Snelweg

Dat gebeurde in opdracht van de politie. Twee treinen met meer dan tweehonderd migranten werden stilgezet bij de havenstad Rodby. Ze weigerden uit te stappen omdat ze niet in Denemarken geregistreerd willen worden.

Honderd andere vluchtelingen bleken wel bereid te zijn een trein te verlaten. Ze werden overgebracht naar een school om te worden geregistreerd.

De politie sloot ook een gedeelte van snelweg E45</