buitenland

Libiër steekt twee Nederlandse tieners neer op Malta

Door Tom Reijner - 13 september 2015

Twee Nederlandse tieners van achttien en negentien jaar zijn op Malta gewond geraakt nadat ze werden aangevallen door een man met een mes. Een van de twee, de achttienjarige, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ook twee Libiërs en een inwoner van het eiland in de Middellandse Zee liepen verwondingen op, melden lokale media.

Ziekenhuis

Het incident had plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond 4 uur in St. George’s Road in de plaats St. Julian’s, een uitgaansgebied, meldt de plaatselijke politie.

Alle vijf de mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft laten weten dat de dader na een klopjacht is opgepakt. Het gaat om een twintigjarige man uit Libië. Over de precieze achtergrond van de man wil de politie nog niets zeggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.