buitenland

OM in Duitsland waarschuwt: ‘Salafisten ronselen migranten’

Door Elif Isitman - 10 september 2015

Extremistische moslims proberen migranten te werven. Vooral onbegeleide jonge migranten zouden het doelwit vormen van salafisten.

Dat meldde het Duitse Openbaar Ministerie donderdag, schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

Zonder familie

‘Salafisten proberen onbegeleide jonge vluchtelingen aan te spreken, die zonder hun familie naar ons land zijn gekomen en aansluiting en ondersteuning zoeken,’ zei een woordvoerder van het Duitse OM tegen de krant. De informatie is gebaseerd op informatie van de Duitse geheime dienst.

De ronseling zou vooral gebeuren bij asielzoekerscentra, maar ook op het station van München. Hier kwamen de afgelopen week duizenden migranten aan. Salafisten zouden de hulpbehoevendheid van migranten inzetten voor hun eigen doel.

Sharia-wetten

Het salafisme is een radicale politieke stroming binnen de islam, die streeft naar de invoering van de strenge islamitische sharia-wetgeving. De stroming verwerpt westerse democratieën en ziet de sharia als de enige legitieme vorm van wetgeving. Volgens Duitse bronnen is het de snelst groeiende vorm van de islam in het land.

Bekende Duitse salafistische predikers zouden speciaal om migranten te rekruteren speciale Facebook-pagina’s hebben geopend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.