buitenland

Seks met een varken? Opmerkelijke onthullingen over Cameron

Door Emile Kossen - 21 september 2015

Dat de Britse premier David Cameron in zijn tijd als student geen lieverdje was, dat is niets nieuws, maar volgens een nieuwe, onofficiële biografie maakte hij het wel heel bont.

Voor het boek Call Me Dave, geschreven door de journalist Isabel Oakeshott en de miljardair Lord Michael Ashcroft, een oud-partijgenoot van Cameron, zijn meer dan honderd vrienden en vijanden van Cameron geïnterviewd. Het resultaat is een boek vol onthullingen over de studententijd van de Britse premier, waarvan The Daily Mail een voorpublicatie naar buiten bracht.

Dood varken

Tijdens zijn tijd aan de universiteit van Oxford was Cameron lid van verschillende studentenverenigingen voor de allerrijksten. Daar zou de politicus aan bizarre ontgroeningen en rituelen hebben meegedaan.

Zo vertelt een huidig parlementslid dat Cameron een keer zijn edele delen in de snuit van een dood varken heeft gestopt. Er zouden zelfs foto’s zijn van de episode, maar die wil het verenigingslid niet delen.

Cocaïne

Een huidig partijgenoot van Cameron zegt dat het lidmaatschap bij de verenigingen niets meer is dan ‘constant dronken worden en op tafels gaan staan om te schreeuwen over ‘het verdomde plebs’. Eigenlijk draaide het alleen maar om het belachelijk maken van de armen.’

Naast details over Camerons ervaringen met vrouwen en excessief drankgebruik verspreidt het boek ook nieuwe geruchten over vermeend drugsgebruik van de premier. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een ‘dopeclub’ waar veelvuldig wiet werd gerookt. Bovendien vertellen bronnen dat Cameron feesten organiseerde waarbij openlijk cocaïne werd gesnoven.

Wraak

Het boek wordt gezien als een wraakactie van Lord Ashcroft. Hij stopte vele miljoenen in de verkiezingscampagnes van Cameron, maar werd een felle criticus van de premier toen hij na de gewonnen verkiezingen geen politieke baan kreeg toebedeeld.

In reactie op eerdere aantijgingen van drugsgebruik heeft Cameron altijd gezegd dat hij ‘een normaal studentenleven had‘. Hij heeft even de tijd om antwoorden te bedenken op de vele vragen die collega’s zullen hebben, want het Britse parlement is tot 14 oktober met reces.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.