buitenland

Vijf selfies die leidden tot een tragische afloop

Door Liz Zoetekouw - 18 september 2015

Door de frontcamera kunnen we gemakkelijk foto’s maken waar we zelf ook op staan. Maar houd het hoofd erbij, want er vallen steeds meer doden doordat mensen meer bezig zijn met de foto dan met de omgeving.

‘Selfie’ was in 2013 het woord van het jaar en hij wordt steeds populairder. De foto’s worden ook bijzonderder en dat maakt de actie een stuk gevaarlijker. Elsevier zoomt in op vijf ongevallen die hebben plaatsgevonden door het maken van een selfie.

Japanse toerist in India

Volgens de Britse nieuwszender BBC wilden vier Japanse toeristen vrijdag een selfie nemen bij het Indische monument Taj Mahal. Toen ze poseerden voor de foto, gleden ze uit en vielen ze van de trap.

Een van de toeristen heeft onmiddellijk zijn bewustzijn verloren en is in het ziekenhuis overleden. Een ander heeft zijn been gebroken.

Amerikaanse gewerenliefhebber

De Amerikaanse krant USA Today schreef 2 september dat een 19-jarige man stierf toen hij een selfie met een pistool wilde maken. De man poseerde met het pistool tegen zijn hoofd en op dat moment ging het af.

De man uit Texas maakte de foto’s met zijn neef. Hij laat twee jonge dochters achter.

Pools koppel op top van een klif

Een Pools koppel wilde een selfie nemen met hun twee kinderen op de rand van een klif. Tijdens het nemen van de foto, liepen de ouders te ver naar achteren en vielen er vanaf. Dat schrijft het Engelse dagblad Daily Mail.

Het gezin was op vakantie in Portugal. De kinderen hebben gezien hoe hun ouders vielen en zijn opgenomen voor psychiatrische opvang. Ze waren vijf en zes jaar.

Russisch tienermeisje op top van brug Sint-Petersburg

Engelse krant Mirror doet verslag van een 17-jarig meisje dat in april 2014 een foto nam op de top van een brug. Nadat ze de foto had gemaakt, verloor ze haar evenwicht. In een poging om zichzelf te redden, greep ze naar een kabel van 1.500 volt.

Rusland heeft begin juli een brochure uitgebracht die mensen waarschuwt voor de gevaren van de selfie. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Amerikaanse neemt selfie in auto

Het Engelse dagblad Independent schrijft in april 2014 over een Amerikaanse vrouw die een selfie nam terwijl ze aan het rijden was. Haar laatste statusupdate vond plaats om 8.33 uur en ze verongelukte om 8.34 uur.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.