buitenland

Veel slachtoffers bij bloedbad op Amerikaanse school

Door Tom Reijner - 01 oktober 2015

Op een school in Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon is geschoten, Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen en twintig mensen gewond zijn geraakt.

Dat meldt de politie, schrijven diverse Amerikaanse media, waaronder CNN.

Over het precieze aantal doden bestaat nog onduidelijkheid: eerder deden aantallen tussen de tien en vijftien doden de ronde. Een hoge justitiefunctionaris van de staat Oregon heeft intussen gezegd dat er dertien doden zijn. De schutter zou volgens haar zijn omgekomen.  Hij werd door de politie onder vuur genomen, waarop hij terugschoot. De man is toen gedood.

Campus

Het zou gaan om een school voor hoger beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De campus is inmiddels afgesloten. De politie roept mensen op weg te blijven bij het schoolterrein, dat in een ruime straal is afgezet. De politie doorzoekt de schoolgebouwen.

CNN meldt dat de schutter die het bloedbad heeft aangericht, een man van in de twintig is. Over zijn identiteit en beweegredenen is nog niets officieel bekendgemaakt.

Volgens de eerste berichten had de schutter zich verschanst in de school. Roseburg is een relatief kleine plaats met ruim 21.000 inwoners. De school telt bijna vijfduizend studenten, van wie het merendeel parttime.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.