buitenland

Explosie treft bus met presidentiële garde in Tunis

Door Elif Isitman - 24 november 2015

In de Tunesische hoofdstad Tunis is een bus met leden van de presidentiële garde getroffen door en explosie. Bij de explosie zijn tenminste elf personen om het leven gekomen en raakten veertien mensen gewond.

Dat meldt een woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken aan persbureau Reuters. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van de explosie.

Toeristen

Leden van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zijn actief in het Noord-Afrikaanse land. De explosie van dinsdag gebeurde op de Mohamed V Avenue, een van de belangrijkste wegen van de Tunesische hoofdstad.

In maart pleegden terroristen een aanval op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad. Tunesische autoriteiten zijn daarom alert op terreuraanvallen. In de hoofdstad wordt al geruime tijd gepatrouilleerd door leden van de speciale dienst.

Ook in juni werd Tunesië getroffen door een heftige aanslag: de badplaats Sousse werd toen opgeschrikt door een aanslag van IS, een schietpartij waarbij 39 mensen omkwamen. Het ging bij beide aanslagen vooral om buitenlandse toeristen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.