buitenland

Palestijn steekt Israëliërs dood in Tel Aviv

Door Servaas van der Laan - 19 november 2015

In de Israëlische stad Tel Aviv zijn donderdag twee Israëliërs doodgestoken door een Palestijn. Het is de tweede dodelijk aanval in Tel Aviv op één dag.

In een kantoorgebouw in de Israëlische stad Tel Aviv zijn donderdag twee Israëliërs doodgestoken. Een derde man raakte gewond. De slachtoffers waren aan het bidden in een bidruimte toen ze werden aangevallen.

Daders

De dader, een 36-jarige Palestijn van de Westelijke Jordaanoever, werd gearresteerd nadat hij door omstanders tegen de grond was gewerkt. Hij is daarbij lichtgewond geraakt.

Er zou nog een tweede dader zijn die wist te ontkomen. Naar hem is de politie nog op zoek.

Meer terreur

Elders op de West Bank in Gush Etzion vielen donderdag drie doden toen een automobilist die vanuit zijn auto mensen onder vuur nam en daarna op een andere auto inreed. Onder de doden is een Amerikaanse toerist.

De politie schoot de terrorist neer en arresteerde hem. Israël heeft de laatste tijd te maken met een groeiende golf van terreuraanslagen door Palestijnen.

De daders zijn overwegend jonge Palestijnse mannen en vrouwen uit Oost-Jeruzalem. De meeste daders zijn niet verbonden aan politieke bewegingen zoals Fatah of Hamas en hebben geen strafblad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.