buitenland

Kerst in het Witte Huis: naar welke muziek luistert Obama?

Door Tomasz Blom - 24 december 2015

Kerst en zoete kerstmuziek zijn voor de meesten van ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in het Witte Huis zijn ze dol op de bekende hits.

President Barack Obama en zijn vrouw Michelle, die Kerstmis zoals elk jaar in Hawaii vieren, gaven donderdag hun favoriete kerstliedjes prijs op streamingdienst Spotify.

Bovenaan staat ‘O Tannenbaum’, bij ons beter bekend als ‘O Dennenboom’, in een instrumentale jazzuitvoering. Ook ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey en ‘8 Days Of Christmas van Destiny’s Child’ staan op de lijst.

Vicepresident Joe Biden en zijn vrouw Jill hebben ook een afspeellijst samengesteld. De Bidens kozen voor onder meer ‘A Sky Full Of Stars’ van Coldplay, ‘Christmas’ van U2 en ‘Merry Christmas Baby’ van Bruce Springsteen.

Amerikanen

De website billboard.com houdt deze weken een ranglijst bij met de meest beluisterde kerstmuziek in heel Amerika. Een overzicht van de top 10 van de Holiday Airplay-lijst:

George Washington

Kerst wordt al sinds jaar en dag gevierd door Amerikaanse leiders. Zelfs de eerste president George Washington zou feesten hebben gehouden met kerst, waar grote hoeveelheden eten en alcohol werden geconsumeerd.

Het was wel anders dan nu: er was geen kerstman, het draaide niet om cadeau’s geven en de muziek bestond uit christelijke liederen. Bovendien duurde het niet twee dagen, maar eerder een hele week.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.