buitenland

Zuckerberg: moslims zijn altijd welkom op Facebook

Door Servaas van der Laan - 10 december 2015

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft een opmerkelijk bericht geplaatst op zijn eigen medium. In het bericht vertelt hij moslims dat ze altijd welkom zijn op Facebook.

De Facebook-baas schrijft dat hij naar aanleiding van de aanslagen in Parijs moslims over de hele wereld een hart onder de riem wil steken.

Haat

‘Na de aanslagen in Parijs en de haat van deze week kan ik mij de angst van moslims om te worden vervolgd vanwege de daden van anderen heel goed voorstellen,’ schrijft de internetondernemer.

‘Als jood leerden mij ouders mij dat we op moeten staan tegen het geweld op alle groepen. Ook wanneer de aanval van vandaag niet tegen jou is gericht, uiteindelijk zal een aanval op de vrijheid van iedereen ook iedereen raken.’

Iedereen welkom

Volgens Zuckerberg hoeft geen moslim te vrezen dat hij niet meer in zal kunnen loggen op Facebook. ‘Als je een moslim bent in deze gemeenschap dan wil ik je als leider van Facebook laten weten dat jullie altijd welkom zijn en dat we zullen vechten om jullie rechten te beschermen en om een veilige omgeving voor jullie te creëren.’

Het bericht van Zuckerberg is vermoedelijk een reactie op een uitspraak van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Die riep eerder deze week op om alle grenzen te sluiten voor moslims ‘totdat we weten wat er aan de hand is’.

Om deze en andere uitspraken kreeg Trump veel kritiek, maar toch is de multimiljardair populairder dan ooit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.