#American Dreamers

Na New Hampshire gooien Christie en Fiorina handdoek in de ring

Door Elif Isitman - 10 februari 2016

De Republikeinse presidentskandidaten Chris Christie en Carly Fiorina stoppen met de strijd om het Witte Huis. De voorverkiezingen in New Hampshire zijn voor beide Republikeinen reden om te stoppen.

De gouverneur van New Jersey Christie (53) maakte het bekend via Twitter. Fiorina (61) deed haar aankondiging via Facebook, meldt persbureau Reuters.

Vrouw

Fiorina eindige dinsdag in New Hampshire als een na laatste. Zij was de enige vrouw die in naam van de Republikeinen aan de strijd meedeed. Christie eindigde op de zesde plaats.

Door het vertrek van de twee blijven zeven Republikeinse kandidaten over die strijden om de Republikeinse nominatie. Het is goed nieuws voor de overige (gematigde) kandidaten, die het opnemen tegen publieksfavoriet Donald Trump.

Underdog

De voorverkiezingen in New Hampshire werden gedomineerd door underdogs. Bij de Republikeinen deed Trump het nog beter dan in de peilingen, met bijna 36 procent van de stemmen.

Plaats twee was verrassend voor John Kasich, de gouverneur van Ohio (16 procent), en senator Ted Cruz (12) procent eindigde derde, gevolgd door Jeb Bush en Marco Rubio op de vierde en vijfde plaats.

Bij de Democraten liet Bernie Sanders, geliefd onder jonge kiezers, met 61 procent van de stemmen Hillary Clinton ver achter zich. Clinton scoorde slechts 39 procent van de stemmen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.