buitenland

Deze mannen worden gezocht voor seksueel geweld Keulen

Door Tom Reijner - 09 maart 2016

De Duitse politie heeft foto’s gepubliceerd van vijf mannen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de massa-aanrandingen tijdens Oud en Nieuw in Keulen. De beelden zijn gemaakt met mobiele telefoons van omstanders en slachtoffers.

Ook beveiligingscamera’s hebben de vermoedelijke daders opgenomen, schrijft de Duitse krant Bild.

De vijf mannen worden gezocht op verdenking van seksuele intimidatie, aanranding en diefstal, laat de Duitse justitie weten. Wie zijn deze mannen, wie herkent hun gezicht, en waar houden zij zich momenteel op? – vragen waar de politie graag antwoord op wil.

Bespelen

De aanrandingen en ander seksueel geweld worden gelinkt aan mannen van Noord-Afrikaanse origine. Volgens de politie hebben de mannen op de foto diverse vrouwen en meisjes omsingeld, om hen vervolgens te betasten. Ook zouden ze hebben geprobeerd om hun slachtoffers te bespelen.

Eind februari is de eerste verdachte van de berovingen op die bewuste avond en nacht veroordeeld. Het gaat om een 21-jarige Marokkaanse man, die van de rechter zes maanden voorwaardelijk kreeg opgelegd, en een boete van 100 euro voor het stelen van een mobiele telefoon.
De politie in Keulen kreeg na de veelbesproken jaarwisseling honderden aangiften van onder meer beroving. In 40 procent van de aangiften was er ook sprake van seksueel geweld. De autoriteiten hebben 75 verdachten geïdentificeerd. Maar geen van hen wordt  van seksueel geweld verdacht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.