Afshin Ellian Afshin Ellian

President Morsi van Egypte is de president van het Kwaad

Door Afshin Ellian - 18 januari 2013

President Mohammed Morsi van Egypte is de president van haat. De gematigde Moslimbroeder blijkt een wolf in schaapskleren.

Als ik dit een tijdje geleden had geschreven, hadden de islamliefhebbers mij beschuldigd van van alles en nog wat. Maar er zijn geen gematigde moslimfundamentalisten die de Joodse staat willen erkennen. Er zijn ook geen gematigde fundamentalisten die de Joden als gelijkwaardige burger willen erkennen.

Radicale sharia

Recent hoorde ik in het journaal een vreemde term: radicale sharia. Wat is dan de gematigde sharia? Kun je op gematigde wijze vrouwen discrimineren en homo’s bedreigen? Kun je op gematigde wijze handen afhakken? Kun je op gematigde wijze andersdenkenden terroriseren? Ja, dat kan allemaal volgens de politiek correcte westerse media.

De Egyptische president Morsi beweert nu dat zijn uitspraken uit de context zijn gehaald. Alle moslimfundamentalisten praten met dubbele tong. Dat weet iedereen.

Ook weten zij dat de westerse politici en intellectuelen enorme waardering kunnen opbrengen voor een gelovige moslim die normale taal gebruikt. Ook al praten ze met dubbele tong. Maar dat is taqiyya: iets wat volgens de islamliefhebbers niet bestaat.

Apen en varkens

Wat zei de president van de Moslimbroeders? In een interview op 23 september 2010 zei Morsi:

‘Deze zinloze [Israëlisch-Palestijnse] onderhandelingen zijn een verspilling van tijd en kansen. De zionisten kopen tijd en krijgen meer kansen, terwijl de Palestijnen, de Arabieren en de moslims tijd en kansen verliezen, zij bereiken er niets mee.

Wij zien hoe deze droom is vervlogen. Deze droom was altijd al een illusie. Maar sommige Palestijnen denken ten onrechte dat hun vijanden hun iets zouden kunnen geven … De [Palestijnse] Autoriteit is opgericht door onze zionistische en Amerikaanse vijanden, met als enig doel de wil van het Palestijnse volk en haar belangen te dwarsbomen.

Geen redelijk persoon kan enige vooruitgang van dit spoor verwachten. Of je accepteert de zionisten en alles wat zij willen, of het is oorlog. Dat is hoe wij deze bewoners van Palestina kennen – deze bloedzuigers, deze agressors tegen Palestijnen, deze oorlogshitsers, deze afstammelingen van apen en varkens.

Wij moeten elke mogelijke strijd met hen aangaan. Er moet militaire strijd zijn in het land van Palestina tegen deze criminele zionisten, die Palestina en de Palestijnen aanvallen. Er moet ook politieke en economische strijd zijn, door middel van een boycot, maar ook door het ondersteunen van de verzetsstrijders. Dit moet de praktijk zijn van de moslims en de Arabieren buiten Palestina. Zij dienen de verzetsstrijders te ondersteunen en de zionisten te belegeren, waar zij ook zijn. Geen van de Arabische of islamitische volkeren en regimes mogen contact met hen hebben. De grootst mogelijke druk moet op hen worden uitgeoefend. Zij mogen nergens een kans krijgen. Zij mogen in geen enkel Arabisch of islamitisch land aanwezig zijn. Zij moeten worden verdreven uit onze landen.

Daarom moeten deze onderhandelingen stoppen, voor altijd. Iedereen moet zich slechts wijden aan het ondersteunen van de strijd. Dat is de keuze van de Palestijnen en van ons allen – Arabieren en moslims, Palestijnen en anderen. Wij moeten allemaal beseffen dat strijd de enige manier is om Palestina te bevrijden.’

Taal van geweld

In een ander interview, met de Libanese zender Al-Quds TV op 20 maart 2010, sprak Morsi in dezelfde gewelddadige bewoordingen over de Joodse staat en joden:

‘De zionisten hebben geen recht op het land Palestina. Er is geen plaats voor hen in Palestina. Wat zij namen voor 1947-1948 was plundering, en wat zij nu doen is een voortzetting van die plundering. In geen geval erkennen wij hun Groene Lijn [Israël binnen de bestandslijnen van 1949-1967]. Het land Palestina behoort aan de Palestijnen, niet aan de zionisten.

Wij moeten deze zionistische entiteit bestrijden. Alle banden – van welke soort dan ook – moeten worden doorgesneden met deze plunderende criminele entiteit. Die wordt ondersteund door Amerika, met Amerikaanse wapens, en door zijn eigen kernwapens, waarvan het bestaan bekend is. Dit zal leiden tot hun vernietiging. De volkeren moeten deze entiteit boycotten en elke normalisering van betrekkingen voorkomen. Alle producten uit landen die deze entiteit steunen – de Verenigde Staten en andere landen – moeten worden geboycot.

Wij willen een land voor de Palestijnen op het gehele land Palestina, op basis van [Palestijns] burgerschap.

Al het gepraat over een tweestatenoplossing en over vrede is niets anders dan een illusie, die de Arabieren vergeefs najagen. Zij zullen van de zionisten slechts deze illusie krijgen. Zij hebben overal en altijd het vuur van de oorlog opgestookt. Zij zijn van nature vijandig. De zionisten begrijpen niets anders dan de taal van geweld.’

Toevallig

Nee, hij was toevallig erg boos op joden en westerlingen, zouden sommige Europese broeders zeggen. Nou,  dan moet u eens kijken naar deze beelden. Morsi bidt hier met een imam voor de vernietiging van joden. Het gebed werd uitgezonden op Kanaal 1 van de Egyptische staatsomroep, op 19 oktober 2012.

Nee, Mohammed is best een aardige man, zouden nu de Europese broeders zeggen. Hij zegt maar wat. We moeten het niet te serieus nemen.

Die Obama

Dan moet u letten op een toespraak van Mohammed Morsi, die hij heeft gehouden op 10 januari 2010:

‘De ene Amerikaanse president na de andere – en het meest recent, die Obama – praat over de Amerikaanse garanties voor de veiligheid van de zionisten in Palestina. [Obama] was heel duidelijk toen hij zijn nietszeggende woorden uitsprak in Egypte. Hij sprak vele leugens, waarvan hij geen enkel woord kan waarmaken, zelfs als hij oprecht zou zijn – wat hij niet is.

Beste broeders, wij moeten niet vergeten onze kinderen en kleinkinderen op te voeden met haat tegen die zionisten en Joden, en al diegenen die hen steunen. Ze moeten worden opgevoed met haat. De haat moet worden gecontinueerd.’

Het Kwaad

Nee, broeder Morsi. We weten waar de Joden vandaan komen: uit Israël, ze zijn Israëlieten. Maar waar komen de moslimfundamentalisten vandaan? Niet van varkens en apen. Was dat maar waar, dan kon de Partij voor de Dieren het voor de jihadisten opnemen.

De radicale moslims, salafieten, wahhabieten of sjiieten komen voort uit het Kwaad: de barbaarse, islamitische haat jegens andersdenkenden, homo’s, christenen en joden.

Wil Morsi met ons geld de Egyptenaren opvoeden in haat jegens joden en het Westen? Het Westen begaat een grove fout door te hopen dat het Kwaad kan worden ingekapseld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.