Afshin Ellian Afshin Ellian

Martelaar Hugo Chávez en zijn idiote vriend Mahmoud Ahmadinejad

Door Afshin Ellian - 11 maart 2013

De revolutionaire socialistische leider van Venezuela, Hugo Chávez, is heengegaan. Onder zijn bewind werd de persvrijheid onderdrukt om zijn socialistische idealen te verwezenlijken.

Ook verbouwde Chávez de constitutie om voor altijd de zittende president van Venezuela te kunnen zijn. Hij was, kortom, een echte socialist.

Een tijdelijk mandaat was in strijd met zijn revolutionaire geloof, dat de totale verandering moest teweegbrengen in Venezuela en de hele wereld.

Tegelijkertijd presenteerde Chávez zich als een idioot. Dit zien we vaker in Latijns-Amerika. Hij gedroeg zich als een dronkelap.

Jan Marijnissen

De revolutionaire clown van Venezuela is heengegaan. De leider van de Nederlandse socialisten, Jan Marijnissen, zag in hem een voorbeeld. Hierbij condoleer ik Jan Marijnissen.

Hugo Chávez was, zoals alle andere communistische en socialistische revolutionairen, een gezworen vijand van Israël en de Verenigde Staten. Daarom onderhield hij vriendschappelijke banden met twee islamitische revolutionaire leiders: Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah in Zuid-Libanon, en de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.

Verdachte omstandigheden

Kan een grote revolutionaire leider vanzelf doodgaan? Nee, de vijand heeft het gedaan. Volgens de Venezolaanse regering zou Chávez onder verdachte omstandigheden kanker hebben gekregen. En dat is volgens de regering te wijten aan de vijand.

En die vijand is Amerika.

Ook Yasser Arafat is volgens de Palestijnse autoriteiten niet vanzelf gestorven. Grote leiders gaan niet vanzelf dood. Revolutionairen dichten kennelijk hemelse krachten (dus niet aards, niet menselijk) toe aan hun leiders.

Revolutionaire leiders hebben inhumane aspecten in hun karakter: de onmenselijke figuren kunnen niet op menselijke wijze heengaan.

Antisemitisme

Niet alleen Amerika, maar ook Israël wordt door socialistische en fundamentalistische leiders als eeuwige vijand beschouwd. Hugo Chávez steunde het antisemitisme in het Midden-Oosten. Hij bezocht Iran acht keer – nooit maakte hij bezwaar tegen de antisemitische uitspraken van de Iraanse president en andere gezagsdragers.

Die uitspraken waren niet gericht op Israël maar op Joden. Uiteindelijk resultaat was de beroemde uitspraak van Ahmadinejad over de Holocaust: de shoa is een Joods sprookje. De leider van Venezuela had geen problemen met het antisemitisme.

Onderdrukking

Ook had hij geen problemen met de massale onderdrukking van een volk. Chávez bleef de Iraanse regering steunen. Ook in de zomer van 2009 ontmoette hij Ahmadinejad in Iran. Samen bezochten ze het mausoleum van de achtste imam in Mashhad.

Het was zo gezellig dat ook Chávez een Palestijnse sjaal omdeed. Maar de achtste sjiitische imam was geen Palestijn, hij was een nakomeling van profeet Mohammed. En hij was een Saudi.

Ach, wat maakt het uit, iedereen is een Palestijn zolang de Joodse staat wordt bestreden.

Geestverwanten

In de zomer van 2009 onderdrukte het Iraanse veiligheidsapparaat op wrede wijze de demonstranten. Er vielen tientallen doden en honderden gewonden. Ook linkse activisten werden onderdrukt. En dat zijn geestverwanten van Hugo Chávez. Maar Chávez had geen enkele sympathie voor het Iraanse volk.

Socialistische leiders geloven dat emancipatie van de mensheid offers vraagt, veel offers. En daarbij kunnen soms ook linkse broeders worden geofferd.

Idioten

De idioten zijn meestal bevriend met andere idioten. Zo ontwikkelde zich tussen Ahmadinejad en Chávez een perfecte vriendschap. Venezuela werd onder Chávez een serieuze bondgenoot van Iran en Hezbollah.

Via Chávez hebben de moslimterroristen voet aan de grond kunnen krijgen in Latijns-Amerika. Ze zijn daar zeer actief: ze zetten bedrijven op en proberen via banken legale systemen te omzeilen. Daarnaast zouden Rusland en China via Chávez wapens verkopen aan ongure krachten.

Gelukkig maakte de natuur een voorlopig einde aan de terroristische ambities in Venezuela.

Martelaar

Die andere idioot, de zelfbenoemde president van Iran, was diep getroffen door de dood van zijn vriend uit Latijns-Amerika. Ahmadinejad heeft niet zoveel vrienden. In een emotionele verklaring schreef Ahmadinejad dat Chávez een gelovige revolutionair was. Ooit zou hij met Christus en andere heiligen, dus ook de twaalfde imam, op aarde terugkeren.

Ahmadinejad kondigde Chávez aan als een martelaar. Shaheed Chávez, dat klinkt ongelooflijk leuk voor een Zuid-Amerikaan!

Over het martelaarschap van Chávez maakte de cartoonist van Rooz.online een mooie cartoon: Hugo Chávez als een sjiitische imam op de drempel van het martelaarschap

Ayatollahs

De ayatollahs waren erg boos op Ahmadinejad. Chávez kan niet terugkeren met de twaalfde imam omdat hij geen moslim is – zelfs geen afvallige. Maar de Iraanse president interesseert het niet meer wat de ayatollahs over religieuze zaken denken. Ahmadinejad beschouwt zichzelf als imam.

Hij kondigde een dag van de nationale rouw aan. En daarna ging hij naar Venezuela.

Plotseling was daar de huilende Ahmadinejad. Ahmadinedjad op de foto bij de kist van de Grote Leider, terwijl tegenover hem de vrouwelijke benen van de Chávez-clan te zien zijn. Erg onislamitisch!

Alsof dat niet genoeg was, omhelsde hij Chávez’ moeder. Dit laatste was een schande: een dergelijke omhelzing met een vreemde vrouw verdient volgens de Iraanse wetgeving honderd zweepslagen. Stel je voor dat iedereen in het islamitische Iran een vreemde vrouw gaat omhelzen, dat zou pas apocalyptisch zijn.

Correctie

Het nieuwscentrum Fars, gelieerd aan de Revolutionaire Garde, bracht een merkwaardige correctie aan in deze onislamitische foto: in plaats van de moeder van Chávez werd daar een man neergezet.

Maar wat voor man? Volgens alle deskundigen is dat de Egyptenaar Mohammed Elbaradei. Maar hij was niet in Venezuela. Toevallig? Ach, in precies dezelfde houding stond Elbaradei eerder op een foto met de voorzitter van het Iraanse parlement Larijani.

Zo gaan de idioten heen: omringd door andere idioten, al dan niet islamitisch.

Chávez was een idiote socialist met nog idiotere vrienden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.