buitenland

Meer informatie over verdachte ‘trap-incident’ metro Berlijn

14 december 2016

De politie in Berlijn heeft meer informatie over het incident waarbij een jonge vrouw van de trap in de metro wordt geschopt. De veiligheidsdiensten hebben een Bulgaarse man in het vizier die achter het zinloze incident zou zitten.

Op 27 oktober werd een jonge vrouw zonder aanleiding van een trap geschopt. De vrouw viel een groot aantal treden naar beneden, en landde met een nare klap. Op veiligheidsbeelden zijn vier mannen te zien, waarvan een de laffe trap uitdeelt.

Gebroken pols

Eind oktober werd de vrouw van de trap afgeschopt door de Bulgaar. De vier mannen zijn duidelijk in beeld. Ze dragen leren jacks, petten en lage spijkerbroeken. De dader heeft een sigaret in zijn linkerhand, en een biertje in zijn rechter. Na de schop neemt hij nonchalant weer een trek van zijn sigaret.

De vrouw landt lelijk op haar gezicht en bovenlichaam. Omstanders schoten haar snel te hulp na de val, en ze werd uiteindelijk naar de eerste hulp gebracht, waar bleek dat haar pols is gebroken.

Het is inmiddels duidelijk dat de dader waarschijnlijk naar zijn thuisland, Bulgarije, is gevlucht. Nadat de video werd gepubliceerd door de politie, werd deze miljoenen keren verspreid op sociale media.

Een verdachte geïdentificeerd

De kwestie maakte een hoop felle reacties los toen de beelden werden gedeeld. Veel Duitsers uitten niet alleen hun woede over de dader, maar ook over de politie, die de camerabeelden pas na meer dan een maand vrijgaf.

Eerder deze week werd één van de vier verdachten geïdentificeerd. De man is ook ondervraagd en ondertussen vrijgelaten. Het is duidelijk geworden dat de vier mannen elkaar inderdaad kennen, maar verder wierp de aanhouding weinig vruchten af.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.