buitenland

Opnieuw man voor metro geduwd in New York City

Door Jeroen Langelaar - 28 december 2012

In de Amerikaanse stad New York is voor de tweede keer in korte tijd een reiziger voor de metro geduwd. Een vrouw duwde in de wijk Queens een nietsvermoedende man voor een aanstormende trein.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. Dat melden Amerikaanse media vrijdag.

Politie

Ooggetuigen zeggen dat de vrouw de man al een tijdje volgde, maar dat het slachtoffer niets in de gaten had. De dader, een Latijns-Amerikaanse vrouw, vluchtte het station uit. De politie is naar haar op zoek.

Eerder deze maand kwam ook al een man om het leven toen hij door een andere man voor de trein werd geduwd. Het incident kreeg wereldwijde aandacht, omdat de krant New York Post een foto van het slachtoffer met aanrijdende trein publiceerde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.