buitenland

‘Prins Harry doodt Talibancommandant in Afghanistan’

Door Shari Deira - 24 december 2012

De Britse prins en helikopterpiloot Harry heeft in oktober een Talibancommandant gedood. Vanwege de actie van prins Harry zijn de Taliban die eerder een prijs op zijn hoofd zetten nog meer op jacht naar hem.

Dat melden diverse Britse kranten maandag. De Taliban loofden 30.000 euro uit voor degene die prins Harry zou doden.

Hellfire

De kleinzoon van koningin Elizabeth II zou in oktober deel hebben uitgemaakt van een Apache-helikopterbemanning, die ‘ boven de Afghaanse provincie Helmand met een Hellfire-raket een terreurchef uitschakelde’.

Volgens experts is er ‘geen twijfel mogelijk dat jihadisten in Afghanistan nu hun inspanningen om de prins te beschadigen gaan opvoeren’.

Verblijf

De 28-jarige Harry moet als helikopterpiloot dekking geven aan militairen op de grond. Sinds september is prins Harry terug in Afghanistan. In 2007 en 2008 was hij er actief als infanteriesoldaat maar hij werd teruggeroepen nadat zijn verblijf was uitgelekt.

Vlak na zijn aankomst werd de luchtmachtbasis van de prins aangevallen door de Taliban. Prins Harry was op het moment van de aanval op zijn basis Kamp Bastion maar raakte niet gewond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.