buitenland

Twintig kinderen doodgeschoten op basisschool VS

Door Servaas van der Laan - 17 december 2012

Op een basisschool in de Amerikaanse staat Connecticut zijn vrijdag zeker twintig kinderen doodgeschoten. In totaal zijn zevenentwintig doden gevallen.

Dat heeft de politie bevestigd aan nieuwsender CNN.

Onder de zevenentwintig doden bevindt zich het schoolhoofd. Ook de schutter is gedood, zo bevestigde de politie tijdens een persconferentie.

Schutter

Volgens ABC News gaat het om een twintjarige schutter die met vier vuurwapens en een kogelwerend vest de school zou zijn binnengedrongen.

Het is niet duidelijk of die persoon is neergeschoten of zelfmoord heeft gepleegd.

Gewonden

Naast de doden zouden ook enkele gewonden zijn gevallen. De politie wil niet zeggen of de gewonden kinderen zijn. Getuigen zeggen kinderen onder het bloed te hebben gezien.

Volgens getuigen heeft de politie de school afgesloten en zijn er nog kinderen in de school.

NYC

De schietpartij deed zich vrijdagmorgen voor op de Sandy Hook-basisschool met ruim zeshonderd leerlingen in Newtown, Connecticut, vlakbij New York City.

Het lijkt erop dat dit de een van de ergste schietpartij op een school uit de Amerikaanse geschiedenis gaat worden. Bij eerdere bloedbaden zoals op de Columbine High School vielen tientallen doden. Alleen bij het bloedbad op de universiteit Virginia Tech in 2007 vielen meer slachtoffers (32).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.