buitenland

Verkrachte Indiase studente overleden

Door Servaas van der Laan - 29 december 2012

De 23-jarige vrouw die vorige week door een groep dronken mannen in een bus werd verkracht, is aan haar verwondingen overleden. Artsen in Singapore konden de studente niet meer redden.

Dat heeft het ziekenhuis in Singapore bekendgemaakt.

De studente had als gevolg van de verkrachting ernstig hersenletsel opgelopen en infecties in haar longen en buik.

Orgaantransplantaties

Woensdag werd de vrouw van India naar Singapore overgebracht naar een kliniek die gespecialiseerd is in orgaantransplantaties.

Door beschadigde organen te vervangen probeerden artsen de vrouw te redden, maar ernstig orgaanfalen is haar uiteindelijk toch fataal geworden.

Dronken mannen

De jonge vrouw raakte ernstig gewond toen ze vorige week in een bus verkracht en mishandeld werd door een groep dronken mannen.

Het incident veroorzaakte een volkswoede en rellen in New Delhi. Vrouwen zijn vaker onderwerp van verkrachting in het zuid-Aziatische land. Vrijdag pleegde een 17-jarig meisje zelfmoord nadat ze slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting. Vanwege de rellen is in New Delhi nu een samenscholingsverbod van kracht.

Arrestaties

De politie arresteerde zes mannen, onder wie de chauffeur van de bus. De Indiase premier Manmohan Singh zei zaterdag ‘diep bedroefd’ te zijn door de dood van de vrouw.

De premier roept de bevolking op hoe dan ook op rustig te blijven: ‘het zal een goed eerbetoon aan haar zijn als we in staat zijn de emoties en energie te gebruiken op een constructieve manier.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.