buitenland

Verkrachte Indiase vrouw (23) gecremeerd in New Delhi

Door Shari Deira - 30 december 2012

De 23-jarige vrouw die vrijdag overleed aan de gevolgen van een gewelddadige groepsverkrachting is zondag gecremeerd. De uitvaart was op verzoek van de familie besloten. Toch waren enkele politici aanwezig om hun steun te betuigen.

De crematie had plaats in de Indiase hoofdstad New Delhi. Enkele uren voor de afscheidsceremonie werd het lichaam van de jonge vrouw overgevlogen vanuit Singapore, waar ze werd behandeld.

Dronken

De Indiase premier Manmohan Singh was op de luchthaven van New Delhi toen de kist arriveerde. De vrouw overleed afgelopen vrijdag nadat zij een week eerder in een bus werd verkracht en mishandeld door een groep dronken mannen.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd behandeld aan haar verwondingen maar dat mocht niet baten. De politie heeft al zes mannen gearresteerd, onder wie de chauffeur van de bus. De mannen worden verdacht van moord. Dat betekent dat zij de doodstraf kunnen krijgen.

De verkrachting en mishandeling van de jonge vrouw leidden tot enorme rellen in India. Zaterdag werd een groot deel van het centrum van New Delhi afgesloten om nieuwe rellen te voorkomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.