buitenland

Verpleegster Kate Middleton deed eerder zelfmoordpoging

Door Shari Deira - 23 december 2012

Verpleegster Jacintha Saldanha, die zichzelf om het leven bracht na een grap van radiopresentatoren, heeft eerder geprobeerd zichzelf te doden. Vorig jaar zou de vrouw twee zelfmoordpogingen hebben gedaan.

Tijdens familiebezoek in India in december vorig jaar zou Saldanha hebben geprobeerd zichzelf te doden. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar haar leven werd gered.

In het medisch rapport van de verpleegster zou staan dat zij aan depressie leed, melden Australische media. Saldanha zou enkele dagen op de intensive care hebben gelegen en kreeg antidepressiva toegediend.

Dood

Saldanha werkte in het ziekenhuis waar Kate Middleton was opgenomen vanwege een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Twee dj’s uit Australië belden naar het ziekenhuis en deden zich voor als koningin Elizabeth II en prins Charles.

Saldanha verbond de twee door met een verpleegkundige die ze informatie gaf over de medische toestand van Middleton. Enkele dagen werd Saldanha dood gevonden.

De twee dj’s waren zeer emotioneel na de dood van Saldanha. Het radiostation doneert alle advertentie inkomsten van december aan de familie van de verpleegster. Ook mogen presentatoren van het mediabedrijf geen belgrappen meer uithalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.