buitenland

Auto ontploft in Tel Aviv: enkele gewonden

Door Shari Deira - 10 januari 2013

Bij de ontploffing van een autobom in Tel Aviv zijn donderdag enkele gewonden gevallen. Volgens de politie gaat het niet om een Palestijnse aanslag maar is er sprake van een afrekening in het criminele circuit.

De gewonden worden volgens de Israëlische krant Haaretz behandeld op de plaats van het incident. Volgens de krant zijn zeven mensen gewond geraakt.

Vlammen

De auto die is ontploft, zou eigendom zijn van Nissim Alperon, hoofd van een vermeende misdaadfamilie. De bom ging af op een doorgaande route in de buurt van het ministerie van Defensie.

Na de ontploffingen ging de auto in vlammen op. Een bus zonder passagiers die in de buurt van het ontplofte voertuig stond, is beschadigd.

Passagiers

In november werd Israël voor het eerst sinds jaren opgeschrikt door een aanslag op een bus. Daarbij raakten twintig passagiers gewond.

Als het inderdaad om een afrekening gaat, is het de negende poging om Alperon te doden in twaalf jaar, schrijft Haaretz. In juni ontplofte een bom in zijn auto. De zeventigjarige Alperon raakte toen alleen licht gewond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.