buitenland

Gewonden bij schietpartij Amerikaanse universiteit

Door Servaas van der Laan - 22 januari 2013

Bij een schietpartij op een Amerikaanse universiteit in Houston, Texas zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. Twee schutters leken het op de North Harris-campus op de Lone Star College vooral op elkaar gemunt te hebben.

Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd aan nieuwszender CNN.

Een van de schutters raakte bij de schietpartij gewond en kon door de politie worden overmeesterd. De andere schutter vluchtte de bossen in en is nog altijd spoorloos.

Kogelregen

Vermoedelijk raakte twee omstanders gewond door de kogelregen. Een vierde persoon moest in het ziekenhuis worden opgenomen omdat hij tijdens de schietpartij een hartaanval kreeg. Volgens ooggetuigen had de schietpartij plaats in of vlakbij de bibliotheek van de universiteit.

Wapenwet

De Amerikaanse president Obama wil het schietgeweld aanpakken door strengere regels in te voeren voor de wapenhandel. Directe reden voor de maatregelen is de schietpartij op een basisschool in het Amerikaanse Newtown die aan twintig kinderen en zeven volwassenen het leven kostte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.