buitenland

Meisje (5) geschorst vanwege ‘terroristische dreiging’

Door Jeroen Langelaar - 19 januari 2013

In de Amerikaanse staat Pennsylvania is een vijfjarig meisje geschorst van haar kinderdagverblijf nadat ze had gezegd een ander meisje te zullen neerschieten met een roze bellenblaas-pistool.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite PennLive zaterdag.

Advocaat

Het meisje maakte de opmerking terwijl ze met andere kinderen wachtte op de schoolbus. Ze had het bellenblaas-pistooltje niet bij zich. Het kinderdagverblijf oordeelde echter dat het om een ‘terroristische dreiging’ ging en schorste het meisje voor tien dagen.

De ouders van het meisje hebben advocaat Robin Ficker in de arm genomen. Die wijst erop dat er geen enkele aanleiding bestond de opmerking serieus te nemen. ‘Dit kleine meisje is de minst terroristische persoon van Pennsylvania.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.